Mozzarella muffins

Mozzarella muffins

Tussendoortje
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 12 porties

Ingedriënten
  • 4 el olijfolie
  • 225 ml (ongezoete) melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 2 eieren
  • 10 gr bakpoeder
  • 200 gr volkoren tarwemeel
  • 40gr suikervervanger (stevia)
  • snufje zout
  • 100 gr mozzarella in kleine stukjes
  • 40 gr pijnboompitten
Bereiding
  • Mix het olijfolie, de melk, de eieren in een kom.
  • Mix het meel, bakpoeder, suiker en zout in de andere kom en voeg het toe aan het andere mengsel.
  • Voeg als laatste de mozzarella en de pijnboompitten toe en spatel het goed door.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvorm (12 vormpjes).
  • Bak de muffins op 170 graden (boven- en onderwarmte) 25-30 minuten.
  • Laat de muffins 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Tip: Snijd de muffin door midden (als een broodje) en smeer er een laagje zuivelspread light op. Doe er vervolgens een paar partjes cherrytomaatjes op en je hebt een feestje om te eten.

Recept van: @tessa_lazyfitgirl