Groentebrood

Groentebrood

Tussendoortje/voorgerecht
Bereidingstijd: 70 minuten

Ingedriënten
  • 250 gram volkoren meel
  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • Halve courgette
  • 100 gram maïs
  • 75 gram wortel julienne
  • 20 gram geraspte 30+ kaas
  • Snufje zout en wat peper
  • 1 tl paprikapoeder en 1 tl Italiaanse kruiden
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder warmte).
  • Meng het meel, de bakpoeder en de kruiden. Voeg de eieren, zonnebloemolie en melk toe. Meng het rustig tot een egaal beslag.
  • Bak ondertussen de ui, knoflook, paprika en courgette kort met een drupje zonnebloemolie.
  • Voeg de gebakken groente, de maïs en wortel toe aan het beslag.
  • Doe het beslag in een siliconen cakevorm of een cakevorm met een bakpapier erin. Strooi de kaas over de bovenkant van de cake.
  • Bak hem voor 50 minuten in de oven op 180 graden. Laat hem even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt, anders breekt hij.

Recept van: @lazyfitgirl_tessa