Eiwitrijke appelcake

Eiwitrijke appelcake

Tussendoortje, eiwitrijk
Bereidingstijd: 110 minuten
Aantal personen: 10

Ingedriënten
  • 150 gr Jonagold (1 appel)
  • 100 gr 0% Griekse yoghurt
  • 100 ml amandelmelk ongezoet (Alpro)
  • 100 ml eiwit (drie eieren)
  • 50 gr kokosmeel
  • 25 gr whey isolate van Personal Protein met vanille shot
  • 10 gr Steviala suikervervanger kristal sweet (let op: gebruik niet de normale stevia uit de winkel, deze maken de baksels bitter)
  • 5 gr vanille aroma (Dr Oetker)
  • 5 gr amandel aroma (Dr Oetker)
  • 5 gr bakpoeder
  • 2 gr koek- en speculaaskruiden
  • 1 gr zout
  • PAM spray
Bereiding
  • Verwarm je oven voor op 190°C en vet je cakevorm in met bakspray (PAM spray).
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Was je appel, snijd hem door de helft en maak dunne plakjes van de ene helft en blokjes van de andere helft.
  • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom, inclusief de appelblokjes, en meng dit door elkaar.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten erbij en roer totdat het mengsel een deegachtig beslag is geworden.
  • Spatel het beslag gelijkmatig in de cakevorm. Garneer de cake met de overige plakjes appel.
  • Bak de cake in ongeveer 80 minuten gaar, in het midden van de oven. 

Macro’s per plak (als je er 10 stuks uithaalt)
Kcal 52
Vet 1,4 
Eiwitten 5,3 
Koolhydraten 4,6 
Vezels 2,4 

Recept van: Lot Beukers