• Rooster de volkoren boterhammen of bak ze in een pan op een laag vuur, zodat de boterhammen een krokant laagje krijgen.
  • Besmeer nu een sneetje volkoren brood met hüttenkäse.
  • Strooi hier vervolgens de geraspte wortel overheen.
  • Plaats hierbovenop de kipfilet en de ijsbergsla.
  • Besmeer een geroosterde boterham met humus en leg deze bovenop de kipfilet en ijsbergsla.
  • Leg nu een plak 30+ kaas op de bovenste boterham. 
  • Snij een gekookt eitje in stukjes en leg dit bovenop de kaas.
  • Top je club sandwich af met de geraspte biet, mayo style saus en nog een volkoren boterham.
  • Snijd de boterham schuin door midden en klaar is Kees.

Nu is het tijd om te genieten van je heerlijke regenboog club sandwich! Eet smakelijk. 

Recept van: @marit_lazyfitgirl

Club sandwich recept: Eat the rainbow

Heb je zin om een wat uitgebreidere lunch te maken dan een simpele boterham met kaas, pindakaas of ander beleg? Probeer dan eens dit recept voor een gezonde club sandwich. Dit recept is niet voor een klassieke club sandwhich maar voor een regenboog broodje. Hoe leuk (en lekker) klinkt dat?! 

Recept voor een klassieke club sandwich

Maar wat zit er nu eigenlijk op een klassieke club sandwich? Vaak wordt een club sandwich gemaakt van geroosterd witbrood met plakjes kalkoen- of kipfilet, bacon, sla, tomaat en mayonaise als beleg. Bestel je dit broodje in een restaurant? Dan wordt deze vaak geserveerd met frietjes of naturel chips. Nu kan je je voorstellen dat dit broodje niet de allergezondste keuze is. Wel kun je er een gezonde club sandwich van maken door te kiezen voor volkoren brood in plaats van witbrood en Mayo Style saus als vervanger voor mayonaise. Probeer daarnaast friet of chips achterwege te laten. 

klassieke club sandwich

Waar staat club sandwich voor?

Hoe komt dit lekkere broodje eigenlijk aan de naam club sandwich? Er zijn twee populaire theorieën over hoe deze sandwich aan zijn naam komt. De eerste heeft met de herkomst van het broodje te maken. De club sandwich komt oorspronkelijk uit Amerika en zou zijn naam te danken hebben aan het feit dat je dit broodje in vrijwel elke club of restaurant kon bestellen. Waar het broodje voor het eerst is gemaakt, is onduidelijk. De tweede therorie beweert dat 'club' niet meer is dan een afkorting. Het zou staan voor: Chicken & Lettuce Under Bacon. 

club sandwich

Probeer ook deze broodjes: