Volkoren pizza

Volkoren pizza

Diner
Aantal personen: 2

Ingedriënten
  • 150 gram volkorenmeel
  • 4 gram gist
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 15 ml zonnebloemolie 
  • 75 ml (handwarm) water
Bereiding
  • Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom. Doe het water en de olie erbij. Roer alles door elkaar en kneed het met de hand tot een deegbal.
  • Leg de bal in een kom en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat het deeg minstens 1 uur reizen. Kies hiervoor een warme plek in huis uit.
  • Verwarm een (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Verspreid een beetje volkoren meel over een houten plank.
  • Verdeel het deeg in twee bollen en druk ze plat tot je een pizzabodem van ongeveer 20 cm hebt.
  • Leg de bodem op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de pizza naar keuze. Gebruik bijvoorbeeld tomatenpuree, mozzarella light, champignons, tomaat, paprika, bosui, verse spinazie, basilicum en oregano.
  • Stop de pizza's 10 - 15 minuten in de oven.

Recept van: @noor_lzfit