Hoe begeleid je een vrouwelijke cliënt met overgewicht zelfstandig naar een gezonde leefstijl? Dat is de vraag waar veel verwijzers tegenaan lopen. Jij waarschijnlijk ook. Het is een vraag waarop ik het antwoord zocht en vond, door de Lazyfitgirl Methode te ontwikkelen. Afvallen zónder dieet. Een methode waarbij de cliënt in een videocursus door mij als coach aan de hand wordt genomen, en stap voor stap een gezonde leefstijl creëert, perfect passend bij die persoon. Zoek jij naar professionele hulp bij afvallen voor jouw cliënt? In dit blog vertel ik je meer over de Lazyfitgirl Methode. Ben jij al enthousiast over de methode en wil je wat bijverdienen, check dan direct het partner programma.


Hulp bij afvallen met de Lazyfitgirl Methode

Aangenaam, mijn naam is Anki Willemsen, voedingsdeskundige en founder van de Lazyfitgirl Methode. Een nieuwe benadering op het gebied van gezond en blijvend afvallen. De methode bestaat sinds 2020, kent inmiddels duizenden succesverhalen en wordt door steeds meer zorgprofessionals aanbevolen. LAZY staat voor laagdrempelig, geen uren in de keuken hoeven staan en ook kunnen afvallen als veel sporten niet mogelijk is. Voor mij persoonlijk staat het ook voor mijn neurologische aandoening narcolepsie, waardoor ik continu tegen een gevoel van slaap vecht. Desondanks heb ik mijn leefstijl compleet veranderd en ben ik 25 kilo afgevallen. 

professionele hulp bij afvallen met Anki
Na mijn opleiding tot voedingsdeskundige besloot ik praktijkervaring op te doen via een leefstijlinterventie programma, verbonden aan de universiteit van Exeter (UK). Daar werden tieners met morbide obesitas begeleid naar een gezonde leefstijl met als doel een gezond BMI bereiken zonder dieet. Door mijn samenwerking met voedingswetenschappers, maar ook psychologen en gedragsdeskundigen, leerde ik precies wat er vaak misgaat in de praktijk: 

  • Cliënten zien door de bomen het bos niet meer, volgen eethypes en diëten
  • Cliënten worden misleid door misleidende verpakkingen in de supermarkt
  • Team gezond is niet altijd team afvallen
  • Cliënten missen een stappenplan om de kennis over voedzaam eten te implementeren
  • Cliënten vallen door dieetgedrag steeds terug in oude gewoontes
  • Cliënten vallen terug zodra begeleiding stopt
  • Cliënten zijn te afhankelijk en het ontbreekt aan zelfleiderschap om de gezonde leefstijl zelf voort te zetten

In de Lazyfitgirl Methode draait het om het eetswitchen naar voedzamere opties binnen het eetpatroon dat de cliënt al heeft. Deze eetswitches, in 6 categorieën, worden stap voor stap doorgevoerd, waardoor er ruime tijd is om te wennen aan nieuwe, goede gewoontes

professionele hulp bij afvallen eetswitches


Daarnaast bevat de cursus een module intuïtief eten waarin geleerd wordt te luisteren naar honger en verzadiging. Tot slot zijn er een aantal mindset opdrachten en oefeningen waarin thema’s worden behandeld die vaak gepaard gaan met overgewicht. Denk aan het afbouwen van snaaibuien, moeite met jezelf op één zetten, nee durven zeggen, je zelfbeeld verbeteren, het stoppen van zelfverwaarlozing en meer zelfvertrouwen en zelfleiderschap ontwikkelen. Cursisten hebben online contact met elkaar en ontvangen boodschappenlijsten en een supermarktkaart met richtlijnen. Deze combinatie van kennis over voeding én mindset maakt de Lazyfitgirl Methode uniek. Na het volgen van de cursus heeft de cursist niet alleen de juiste kennis en vaardigheden in handen. Zij weet ook hoe deze zelfstandig toe te passen voor de rest van haar leven. 


“De Lazyfitgirl Methode draait om het jezelf leren coachen! Zelfleiderschap en duurzame gedragsverandering.”  


Lazyfitgirl Motivatie Club voor steun en hulp bij afvallen 

De actieve online Lazyfitgirl Community, genaamd de Lazyfitgirl Motivatie Club zorgt ervoor dat de cliënt er niet alleen voor staat en blijvende gedragsverandering doormaakt. In deze club worden maandelijks Masterclasses gegeven rondom duurzame gedragsverandering en beter voor jezelf gaan zorgen door coaches, psychologen en Anki. Clubmembers kunnen hun voedingsvragen stellen aan de diëtiste. 
Naast de cursus en het community aanbod is er ook het kookboek: De Eetswitch, afvallen zónder dieet. In dit methodeboek vind je alle informatie over de 6 eetswitches en daarnaast 75 voedzame recepten. 


Wat verwijzers zeggen over de Lazyfitgirl Methode

Zoek jij hulp bij afvallen voor jouw cliënt en ben je benieuwd wat andere verwijzers zeggen over de Lazyfitgirl Methode? Drie zorgprofessionals vertellen je graag meer over hun ervaringen. 


Tanja Kersten-Liket, praktijkondersteuner somatiek

"Ik ben Tanja en al 11 jaar werkzaam als praktijkondersteuner in de huisartsenzorg. Ik werk met mensen met Diabetes Mellitus type 2 (‘suikerziekte’) en mensen die hart- en vaatziekten hebben doorgemaakt. Bij deze patiëntengroep staat leefstijlverandering vaak centraal. Ruim 2 jaar geleden kwam ik de methode van Anki tegen via een jonge diabetespatiënt, die door het volgen van haar methode flink was afgevallen. Daarnaast had ze als mooi resultaat ook betere en veel stabielere suikerwaarden. Hierdoor kon ze veel minder medicatie gaan gebruiken. In mijn nieuwsgierigheid ben ik Anki gaan volgen en me gaan verdiepen in deze methode. Bij mij persoonlijk als resultaat dat ik door het volgen van de eetswitches zelf ook 12 kg verloor. Ik ben andere patiënten ook stapje voor stapje de eetswitches gaan leren, met als gevolg dat diabetespatiënten veel stabieler in hun waarden werden en ook kilo’s aan lichaamsgewicht verloren. Voor veel van mijn patiënten is het een verademing om met duidelijke richtlijnen en vooral zonder dieetvoeding en beweging aan te kunnen passen in een blijvende verandering in een gezonde leefstijl. Het is voor elke patiënt en elk budget toe te passen. Het stukje mindset is bij veel mensen ook een positieve twist geweest in het toepassen van de methode. Het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid in de verandering is een hele grote stap in een blijvend resultaat. 
Ondertussen mag ik mezelf trotse ambassadrice noemen van de methode en vind ik het een uitdaging om samen met Anki en haar team de methode verder uit te dragen. Ik hoop ook andere praktijken en praktijkondersteuners te kunnen inspireren en dat ze op hun eigen wijze de kennis van de eetswitches naar hun patiënten kunnen uitdragen, zodat ook zij kunnen profiteren van de mooie resultaten die ik ervaar, persoonlijke en in de praktijk." 

tanja kersten

@tanjaindepraktijk


Manon, diëtiste

"Het fijne aan de methode vind ik dat de focus is gericht op het aanleren van een gezondere leefstijl voor op de lange termijn. De curisten van de Transformatie cursus worden hierin stapje voor stapje gestimuleerd en begeleid om te werken aan een gezondere leefstijl die bij hun past, waarbij ze verschillende hulpmiddelen krijgen aangeboden. Wat ik verder een groot pluspunt aan de methode vind is dat ook de mindset wordt meegenomen. Dit is net zo belangrijk als de kennis over voeding, maar wordt vaak vergeten. Ik denk dat iedereen die aan een gezondere leefstijl wil werken veel kan leren van de methode, maar dat het zeker voor vrouwen die al jaren aan het diëten zijn zeker helpend kan zijn. Zowel voor de fysieke als mentale gezondheid. De methode is laagdrempelig en er worden goede resultaten geboekt."  

manon schout


Sharon, psycholoog

“De Lazyfitgirl methode Transformatie cursus raad ik iedereen aan omdat het gebaseerd is op de psychologie van gedragsverandering. Door meer inzicht te krijgen in je gewoontes en nieuwe kennis te leren over voeding kun je daadwerkelijk je gedrag blijvend veranderen op de lange termijn. De methode is realistisch, praktisch en laagdrempelig toepasbaar vanuit huis. Als psycholoog word ik enthousiast van de kleine stapjes die worden aangeboden en het vieren van succeservaringen. Door de online community staat de cursist er niet alleen voor wat het succes versterkt. Dat het werkt heb ik ook zelf ervaren. Afvallen zonder dieet is met deze cursus binnen handbereik.” 

Manon psycholoog

@degewoontecoach


Wat cursisten zeggen over de Lazyfitgirl Methode

Zoek je professionele hulp bij afvallen voor jouw cliënt(en) en ben je benieuwd hoe cursisten de Lazyfitgirl Methode ervaren? Ontdek hun Transformatie verhalen.

Wil je een cliënt verwijzen naar de Transformatie cursus? Verwijs dan naar de volgende pagina: Lazyfitgirl Academy - Cursusaanbod

Heb je interesse om partner te worden? Je kunt een commissie ontvangen na een verwijzing. Meer informatie over ons affiliate programma vind je op onze website.

Wil je meer weten over het kookboek ‘De Eetswitch’? Deze informatie vind je op de website De Eetswitch.