We willen allemaal gelukkig worden én zijn. Maar wat is geluk eigenlijk? Waarom is de één gelukkig met heel weinig en is het voor de ander nooit genoeg? Maakt afvallen jou wel echt gelukkig? 

Wat bepaalt jouw levensgeluk?

Er zijn natuurlijk omstandigheden die jouw levensgeluk bepalen. Waar woon je? Hoe ziet je leven eruit? Wat heb je allemaal meegemaakt? Ik moet je zeggen omstandigheden zijn er altijd geweest. Als we kijken naar het leven van onze ouders, het leven van onze grootouders, onze opa’s en oma’s, die hebben allemaal gedurende hun leven momenten gehad dat er bepaalde omstandigheden waren waar ze mee moesten omgaan. We kunnen de omstandigheden de schuld geven en hoe vervelend het ook allemaal is op dit moment. Die omstandigheden zijn er. 

Het gaat erom dat jij leert omgaan met de huidige omstandigheden in jouw leven! Het is dus niet wat jou gegeven is wat je gelukkig maakt. Maar het zijn de gedachten die jij eraan geeft. De lading en waarde die jij aan bepaalde situaties geeft. Jouw manier van denken: je mindset. 

Word jij gelukkig van slank zijn?

Veel mensen denken dat als ze maar slank, fit en gezond zijn ze gelukkig zijn of kunnen worden. Natuurlijk is je gezondheid belangrijk. Maar het is niet bepalend voor je geluk. Ik ken namelijk heel veel mensen die echt heel slank zijn en toch doodongelukkig zijn en aan de andere kant ken ik ook mensen die overgewicht hebben die heel erg gelukkig zijn. Die lekker in hun vel zitten en totaal geen probleem ervaren met wat extra kilo’s. Het is dus zeker niet zo dat je gewicht je kwaliteit van je leven bepaalt. 

Het allerbelangrijkste wat de kwaliteit van je leven bepaalt dat zijn emoties. En met name de betekenis die jij geeft aan de emoties die je ervaart. Het gaat dan ook niet over afvallen alleen. Maar om wat afvallen jou brengt. Waarom wil jij afvallen? Welke emoties levert het jou op? Hoe verandert jouw leven als je eenmaal bent afgevallen? Daar zit die emotie aan vast. Afvallen alleen maakt je niet gelukkiger, het is de innerlijke transformatie die ervoor zorgt dat jij bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgt. Het zijn de non scale victory’s die ervoor zorgen dat jij uiteindelijk gelukkiger wordt en je droomleven kunt leiden. Dit zijn overwinningen los van de weegschaal. Denk aan weer actief kunnen spelen met je kinderen. Zonder hijgen de trap op lopen. Benen die niet meer tegen elkaar wrijven. Je gezondheid die verbetert. Geen (dieet) stress meer rondom eten. 

Word gelukkig met wie je nu bent

Ben jij ongelukkig met jezelf? Dan kan ik je alvast melden: slanker ga je niet gelukkiger zijn. Je vindt dan namelijk wel weer iets anders om je rot over te voelen. Daarom is het de kunst om gelukkig te worden met wie je bent en vanuit liefde aan je doelen te werken. Blijf je van dieet naar dieet hoppen? Dan zal je altijd in strijd met eten blijven. Dat maakt zeker niet gelukkiger. Het is namelijk veel makkelijker om goed voor jezelf te gaan zorgen als je dat doet vanuit tevredenheid en zelfacceptatie. Dit betekent niet dat je niet meer wilt afvallen. Het betekent dat jij je huidige ik ook goed genoeg vindt, maar dat je daarin nog doelen wilt bereiken. Deze mindset zal je rust en meer zelfliefde opleveren. Precies wat je nodig hebt om doelen te stellen en te behalen. Om steeds weer te komen opdagen voor jezelf. 

Afvallen is fijn en mooi, want het levert je enorm veel op als je het met de juiste motivatie doet. Maar de transformatie van binnen en een gezonde relatie met eten, dat maakt pas écht gelukkiger! 

Nog meer geluk!

Wanneer jij er echt voor gaat dan zul je merken dan de Lazyfitgirl methode ook gaat doorwerken op andere levensgebieden. Je maakt niet alleen een transformatie in je eetpatroon maar in je hele leefstijl. En vooral in je mindset, hoe jij naar jezelf kijkt. Want je leert om jezelf weer centraal te stellen. Je leert om je te focussen op wat jij écht wilt. Je leert hoe jij elk doel in je leven kunt bereiken als jij er met een groeimindset naar kijkt. Als je mag leren van je valkuilen en werkt aan je zelfliefde en zelfbeeld. 

Er zijn al mooie verhalen bekend van Lazyfitgirls die na de Transformatie cursus durfden te solliciteren op die nieuwe baan. Die uit hun burn-out kwamen. Die weer passie vonden in beweging, koken of bakken. Die door herwonnen zelfvertrouwen een nieuwe hobby oppakten, of andere dingen deden compleet uit hun comfort zone. Sommigen vonden weer de liefde of nieuwe vriendschappen. Als je investeert in het jezelf écht leren kennen dan ga je merken hoeveel geluk er nog op jou te wachten ligt! 

Volg de @lazyfitgirlmethode op Instagram voor inspiratie, tips en meer connectie.