Waarom lukt het niet om blijvend af te vallen?

Je wilt graag afvallen en daarom ga je regelmatig op de weegschaal staan, houd je bij wat je eet en tel je misschien wel calorieën of volg je een eetschema of dieet. Toch wil het maar niet lukken om blijvend af te vallen. Is dit herkenbaar? Voor mij was dit in ieder geval wel het geval. Daarom wil ik graag de volgende eyeopener met je delen. Afvallen lukt echt met élk dieet. Of je nu KHA eet, het KETO-dieet volgt of gaat Sonja Bakkeren. Het maakt helemaal niets uit. Je valt met elk dieet wel een paar kilo af. En dat komt voornamelijk omdat je wat bewuster bezig bent met wat je in je mond stopt. Maar, en dat is de tweede eyeopener, na elk dieet kom je ook razendsnel weer aan. 95% van de mensen komt het gehele gewicht weer aan, plus vaak nog wat kilo’s erbij. Hoe dat komt? Waarom zien we na het afvallen geen blijvend resultaat? Omdat je een dieet nooit kunt volhouden op de lange termijn. Het is dan ook niet gek dat de meeste mensen bang zijn om aan te komen als ze stoppen met hun dieet. Een eetpatroon dat een ander (of schema) je oplegt; daar ga je altijd weerstand bij voelen na een bepaalde periode. Dat is hoe ons brein werkt. Dus zodra je terugvalt in oud gedrag, komen de kilo’s er weer aan. Behoorlijk zonde van al je inzet en wilskracht. 

De grootste valkuilen tijdens het afvallen

Met de Lazyfitgirl Methode val je af vanuit liefde voor je lichaam en jezelf, waardoor blijvend afvallen haalbaar wordt. Je gaat de dieetmodus voorgoed achter je laten en leert jezelf een gezonde leefstijl aan. Eentje die je dit keer wél volhoudt. Dat komt omdat je werkt aan een gezonde relatie met eten. Hoge verwachtingen en perfectionisme zijn de twee grootste valkuilen als we willen afvallen. We zijn zo gefocust op succes – in welke vorm dan ook. Dat is iets wat vaak al flink wordt aangemoedigd in onze opvoeding. Falen is geen optie. Maar juist het tegendeel is waar. Zonder falen behaal je geen succes! Bij afvallen werkt dat net zo. We zijn veel te veel gefocust op kilo’s kwijtraken en denken rechtlijnig in goed en fout, wat mag wel en wat mag niet.


blijvend afvallen weegschaal

Mijn tip voor blijvend gewichtsverlies: sta stil bij non-scale victories

‘’Goed bezig zijn’’ is voor veel mensen gelijk aan kilo’s kwijtraken. Belonen en trots op jezelf zijn, mag pas als een gewichtsdoel is behaald. Tijdens de Transformatie cursus beloon je jezelf direct voor gedrag dat leidt tot succesvol gewichtsverlies. Je beloont jezelf ook als je een eetbui hebt gehad en je daar vervolgens mee aan de slag bent gegaan. Of als je in een restaurant extra groenten bestelt, terwijl dat uit je comfortzone is. Op deze manier werk je aan een gezonde relatie met eten. Jouw overwinning zit hem niet in kilo’s en óók niet in complimenten van anderen. Afvallen doe je voor jezelf! Wat je gaat helpen bij het blijvend afvallen, zijn non-scale victories. 

Wat zijn non-scale victories?

Non-scale victories zijn overwinningen die je niet op de weegschaal ziet, maar die wel aantonen dat je op het goede pad zit. Hieronder geef ik je een aantal voorbeelden van non-scale victories, die je vast en zeker wel herkent: 

• Je fitter voelen.
• Ineens een broekmaatje kleiner passen.
• Bewuster genieten van zo nu en dan iets lekkers in plaats van té vaak en té veel. 
• Vaker nee zeggen tegen energieslurpers. 
• Opmerken dat je positiever over jezelf denkt. 
• De baalmodus niet meer toelaten, maar liefdevol op onderzoek uitgaan.
• Nieuwe Lazyfitgirl recepten proberen.
• Genieten van je proces in plaats van pas blij te zijn met het eindresultaat. 

broekmaatje kleiner blijvend afvallen

Blijvend afvallen? Stop de strijd!

Veel mensen voeren al jaren een strijd met eten en zijn in een vicieuze dieetcirkel beland. Ze hoppen van het ene beloofde land naar het andere, maar niets lijkt op de lange termijn te werken. Dat blijvend afvallen nog niet is gelukt, ligt niet aan jou. Het is dat stomme dieet! Het doel van mijn methode is dat je hierna juist níet meer zo met eten bezig bent. Afvallen heeft namelijk niet zoveel met eten te maken. Anders was het je allang gelukt. Het heeft juist te maken met blijvende gedragsverandering. Je werkt aan een voedzaam eetpatroon waar je op elk moment op terug kunt vallen. Dankzij deze gezonde gewoontes en je non-scale victories behaal jij je lichaamsdoelen en behoud je dit keer wél je nieuwe gewicht. 

De Lazyfitgirl Methode is voor iedereen die: 
• Geen eethype meer kan zien, horen of proeven. 
• Nooit meer een dieet wil volgen.
• Geobsedeerd is met eten – of er gewoon te veel mee bezig is. 
• Klaar is met een negatief zelfbeeld door steeds weer te falen met diëten. 
• Zowel lekker als voedzaam wil eten. 
• Weer zonder schuldgevoel wil genieten! 
• De tijd wil nemen om duurzaam af te vallen.

Start ook met Lazyfitten!

Ben jij klaar voor een nieuwe benadering om net als deze succesverhalen te stoppen met diëten en te kiezen voor afvallen als logisch resultaat wanneer je echt je leefstijl in kleine stapjes verandert? Dan ben je van harte welkom bij de lazyfitgirl Methode! Start hier jouw Lazyfitgirl Transformatie