Volkoren protein bollen
Deze volkoren proteine bollen zijn luchtig, licht en smaken heerlijk.
En passen prima binnen de methode!
Ingrediënten
6 porties
- 180 g volkoren meel
- 70 g backprotein (Foodspring)
- Snufje zout
- 15 g bakpoeder
- 120 g magere Franse kwark
- 120 ml lauw warm water
- 1 tl suikervervanger
- 1 ei
Bereiding
- Mix alle ingredièˆnten (behalve het ei) door elkaar. Maak er een mooie deegbol van. Is het wat te droog, voeg er dan nog iets wat water bij
- Verdeel het deeg in 6 gelijke bollen. Leg de bollen op de bakplaat en druk ze iets plat.
- Klop het ei even op en strijk met een kwastje over de bollen (dit voor een mooie bruine kleur).
- Snij een kruis met een scherpe mes boven op de bol.
- Zet de bollen in een voorverwarmde oven op 180 graden voor +/- 20 min.
Recept van: @tessa_lazyfitgirl