1. Warm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte en vet een bakvorm in met bakspray of bekleed met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom (ook de geraspte wortels).
  3. Scheid het eiwit van het eigeel.
  4. Mix de eiwitten met een snuf zout in een kom (of in de keukenmachine) tot het stijf is (het wordt dan wit schuim achtig).
  5. In een andere kom meng je het eigeel, plantaardige melk, zonnebloemolie en appelmoes goed met elkaar met een garde.
  6. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, voeg ook de rozijnen toe, doe er een flavourshot vanille in en roer tot alles goed is gemengd. Niet te veel roeren, het is oké als er nog wat klonten in het beslag zitten.
  7. Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan het mengsel met een rubber spatel en roer door elkaar.
  8. Doe het beslag in de cakevorm en bak voor 55 tot 60 minuten. Met een satéprikker kan je kijken of de cake gaar is.
  9. Laat volledig afkoelen.

Je kan het optioneel nog aftoppen met frosting door zuivelspread light met kwark en flavourdrops te mengen.

Recept van: @femsfoodiefinds