1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier en vet de rest van de vorm in met bakspray.
  2. In een maatbeker of grote mok meng je de citroensap met de melk met een garde en dit laat je minimaal 5 minuten staan, totdat de oven is voorverwarmd (deze stap overslaan bij karnemelk).
  3. Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom.
  4. Meng in een andere kom de ingrediënten van het tweede rijtje met elkaar, behalve de melk en het citroensap.
  5. Meng in een schaaltje de suikervervanger en kaneel met elkaar.
  6. Wanneer de oven is voorverwarmd en er minimaal 5 minuten zijn verstreken, doe je de melk bij de natte ingrediënten, roer even door. Daarna de droge ingrediënten toevoegen en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
  7. Stort de helft van het beslag in de cakevorm. Daaroverheen strooi je driekwart van de kaneelsuiker. Daarna stort je de andere helft van het beslag eroverheen en strooi hier de overgebleven suiker overheen.
  8. Steek een mes verticaal in het beslag en ga met een zigzaggende beweging van links naar rechts en weer terug in tegengestelde richting.
  9. De suiker die nog bovenop de cake ligt, verdeel je over de bovenkant van het beslag met een mes of lepeltje (maximaal 1,5 cm diep).
  10. Bak vervolgens ca. 50 minuten af in de oven. Als een satéprikker er schoon uit komt dan is de cake gaar.

Recept van: @femsfoodiefinds