Tartelletes met passievruchtcustard

Tartelletes met passievruchtcustard

Hoeveelheid: 5 stuks

Ingedriënten

Bodem:

  • 125 gram havermeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 40 gram suikervervanger
  • 85 ml ongezoete melk
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Optioneel: vanille of caramel drops 

Vulling:

  • 5 diepvriesblokjes passievrucht (eventueel extra ter decoratie)
  • 2 el custardpoeder
  • 1 el suikervervanger
  • 10 gram havermeel
  • 150 ml ongezoete melk
Bereiding
  • Verwarm een heteluchtoven voor op 190 graden.
  • Doe de haver- en amandelmeel, bakpoeder en suikervervanger bij elkaar. Roer door elkaar.
  • Doe 1 voor 1 de overige bodemingrediënten erbij.
  • Kneed het beslag tot ene bal (hij voelt wat plakkerig aan. Is ok) verdeel in 5 stukken.
  • Vul de taartvormpjes. Druk de bodem plat en zorg voor een opstaande rand.
  • Zet de vormpjes 20-25 min in de oven.
  • Begin ondertussen met het maken van de vulling. Ontdooi de passievruchtblokjes 1 min in de magnetron.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje.
  • Voeg de custardpoeder en later de suikervervanger en havermeel toe. Roer goed door. Voeg de passievrucht toe en roer even mee totdat je een dikkere substantie krijgt.
  • Zet het vuur uit en vul de tartelletes met de custardvulling. Laat even afkoelen.
  • Decoreer de tartelettes met wat extra ontdooide passievrucht, blauwe bessen en een beetje munt.

Recept door: @noor_lzfit