Super smeuïge carrotcake bananenbrood bites
Dit baksel is een kruising tussen carrotcake en bananenbrood en smaakt echt heerlijk!
Bereidingstijd: 10 + 60 min
Ingrediënten
Droge ingrediënten:
- 180 g volkoren meel
- 55 fijne havermout
- 1 tl baksoda
- 1 tl kaneel
- kwart tl nootmuskaat
- kwart tl zout
Natte ingrediënten:
- 2 rijpe bananen, fijn geprakt
- 50 g suikervervanger
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 tl vanille aroma
- 60 gram 100% appelmoes
- 70 ml ongezoete amandelmelk
- 15 gram rozijnen
- handje nootjes, fijn gehakt
- 2 flinke wortels, fijn geraspt
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden, boven en onder warmte
2. Meng de droge ingrediënten in een kom
3. In een andere kom meng je de natte ingrediënten in bovenstaande volgorde, je begint dus met de geprakte banaan. Roer tussendoor maar roer niet te hard. De wortels roer je er als laatste door.
4. Tot slot roer je de droge ingrediënten door de natte. Roer niet te hard, het is prima als er wat klonten in het beslag zitten.
5. Bekleed de ovenschaal (deze was 17x26) met bakpapier en giet t beslag erin. Bak voor circa 60 minuten af in de oven.
6. Laat volledig afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
7. Je kan optioneel nog een frosting maken door Skyr op smaak te brengen met flavourdrops en het aftoppen met wat gehakte nootjes
8. Als je het wil invriezen, doe dit dan zonder frosting.
Recept van @femsfoodiefinds