Pompoen cake
Een heerlijke herfstige en smaakvolle cake. Ook lekker tijdens andere seizoenen in het jaar!
Bereidingstijd: 8 + 60 min
Ingrediënten
- 65 g zonnebloemolie
- 100 g honingvervanger
- 2 eieren
- 60 ml (ongezoete soja) melk
- 250 g pompoenpuree
- 1,5 theelepel pumpkin spice
- 1 tl baksoda
- 1 tl vanille aroma
- halve tl zout
- 235 g volkorenmeel
- wat vloeibare zoetstof naar smaak
- Wat kaneelpoeder voor over de cake
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165 graden, hete lucht. Vet een cakevorm van ca. 25 cm in of bekleed met bakpapier
- Mix de olie en honingvervanger samen in een grote kom met een garde. Voeg de eieren toe en mix met de garde tot het met elkaar gemengd is.
- Voeg de puree, melk, kruiden, baksoda, vanille extract en zout toe en mix met de garde tot het gemengd is. Pak een grote lepel of pannenlikker en meng het meel erdoor tot het gemengd is. Het is niet erg als er wat klonten in zitten.
- Doe het beslag in de cakevorm en strooi er wat kaneelpoeder overheen.
- Bak 55-60 minuten in de oven totdat een sateprikker er schoon uit komt.
Recept van @femsfoodiefinds