Perzik passievrucht ontbijttaartje
Deze taart is geschikt als tussendoortje, ontbijt of lunch en hiermee kan jij de wereld aan. Eiwitrijk, fris en fruitig en daarnaast meteen een portie peulvruchten binnen!
Bereidingstijd: 10 + 20 min
Ingrediënten
1 persoon of 6 stukken
Voor de bodem:
- 120 g cannellini bonen (uitlekgewicht)
- 20 g eiwitpoeder vanille
- het eiwit van 1 ei
Voor het taartje:
- 200 g Ísey Skyr on top perzik
- 1,5 gelatine blaadjes
Voor de topping:
- het vruchtvlees van 2 passievruchten
- een half gelatineblaadje
- optioneel een beetje honingvervanger om te zoeten
Verder nodig:
- een ovenbesteding vormpje, deze was 13x17x5 cm. Niet een kleinere gebruiken want dan past het niet! Inhoud minimaal 570 cc.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Breek 1 van de 2 gelatine blaadjes door midden. Laat ze minimaal 10 minuten weken in koud water.
- Spoel de cannellini bonen af in een vergiet en doe ze in de blender/keukenmachine met de eiwitpoeder. Mix tot het een egaal beslag is. Doe daarna het eiwit erbij en mix nog even door tot het goed gemengd is.
- Stort dit in je vorm en bak voor 20 minuten in de oven.
- Laat volledig afkoelen
- Wanneer de bodem volledig is afgekoeld ga je verder. Warm de Skyr voorzichtig op in een pannetje, niet koken!
- Knijp 1,5 gelatine blaadje uit en roer erdoor tot het is opgelost. Stort dit op de bodem.
- Spoel het pannetje af, doe het vruchtvlees van de passievruchten in het pannetje, warm op, niet koken, knijp het halve gelatine blaadje uit en los erin op. Als het is opgelost stort je dit op de Skyr.
- Dek af en laat een nachtje opstijven (of minimaal 4 uur) in de koelkast.
Recept van @femsfoodiefinds