1. Meng alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom en laat even staan (minimaal 5 minuten).
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier of vet de vorm in met bakspray.
  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten).
  4. Schil en snijd de peer/peren in blokjes. In totaal gebruik je ca. 150 gram aan peren blokjes
  5. Wanneer de oven voorverwarmd is, voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten.
  6. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de peerblokjes en rozijnen door het beslag.
  7. Doe het beslag in de bakvorm, strooi optioneel nog wat kaneelpoeder over de bovenkant en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.

recept van @femsfoodiefinds