Blueberry pie muffins met frambozen

Heerlijke en voedzame muffins op basis van skyr.
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Ingrediënten
8 - 9 porties
- 175 gram Ísey Skyr blueberry pie
- 2 eieren
- 40 gram 100% appelmoes (zonder toegevoegde suiker)
- 10 gram zonnebloemolie
- wat honingvervanger naar smaak
- 75 g havermeel
- 75 g volkoren meel
- 2 tl bakpoeder
- een stuk of 10 a 15 frambozen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en vloeibare zoetstof met een garde tot een egaal beslag.
- Meng in een apart kommetje de havermeel, volkoren meel en bakpoeder
- Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel
- Scheur een stuk of 8 frambozen uit elkaar en roer dit voorzichtig door het beslag
- Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag. Doe er wat frambozen(stukjes) bovenop.
- Bak voor 20 a 25 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is
- Voor het serveren kan je het aftoppen met een schep van de Ísey Skyr en een framboos.
- Je kan deze muffins gerust invriezen, maar doe dit dan wel zonder skyr topping.
Recept van @femsfoodiefinds