Berry bread cake

Berry bread cake

Tussendoortje, lunch
Bereiding: 10 minuten - wachttijd 45 minuten

Ingedriënten
  • 2 bananen
  • 100 g Volkoren(tarwe) meel
  • 3 el Havermout
  • 2 eieren, of maak een vegan ei: 2 el chiazaad, mengen met 6 el water
  • 85 ml ongezoete melk (plantaardig)
  • 2 tl koekkruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 el flavour kick chocolade (foodspring)
  • 2 handjes bessen (aalbessen, blauwe bessen en zwarte bessen)
  • bakspray

Recept door @Melliekokkerellie

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer de banaan.
  • Voeg melk en eieren (of de eivervanger) toe.
  • In een andere kom mixen: volkorenmeel, havermout, koekkruiden & bakpoeder.
  • Meng de inhoud van beide kommen (natte en droge ingrediënten) door elkaar.
  • Roer de flavourkick en bessen erdoor. Bewaar wat besjes voor de garnering.
  • Schenk het mengsel in de (voorgesprayde) taartvorm van ca 18 tot 22 cm en strooi de laatste bessen eroverheen.
  • Bak de Berry bread cake in 45 minuten op 180 graden.