1. Start met de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte. Meng alle ingredienten tot het kruimelig wordt. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Stort het kruimeldeeg op de bodem en druk goed aan. Bak voor 8 minuten in de oven en laat volledig afkoelen
  2. Meng in een grote kom de vanille custard poeder met de melk en twee eetlepels van de skyr (met een vork of garde). Voeg in delen de andere ingrediënten toe en roer goed door.
  3. Draai de temperatuur van de oven terug naar 170 graden.
  4. Stort het cheesecake beslag op de bodem.
  5. Bak af in de oven tot de randen bruin beginnen te worden, dit duurt bij mij ca. 55 min, maar korter kan ook, dit verschilt per oven.
  6. Laat volledig afkoelen, minimaal 4 uur waarvan 1 uur in de koelkast.
  7. Snijd de appels en ontdoe van het klokhuis. Ik schil ze niet, maar je kan het ook wel doen. Bak de appels en rozijnen in een pan met de kaneel, het water en de honingvervanger. Doe de deksel op de pan en laat stoven tot de appels zacht beginnen te worden. Daarna bak je het nog een minuut of 5 zodat het vocht gedeeltelijk verdampt.
  8. Laat het appelmengsel afkoelen en stort dit daarna op de taart.

Recept van: @femsfoodiefinds