1. Meng alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom en laat staan tot de oven is voorverwarmd (minimaal 5 minuten wachten).
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier en vet de rest van de vorm in met bakspray.
  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
  4. Schil en snijd de appel in blokjes.
  5. Wanneer de oven voorverwarmd is, voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten.
  6. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de appelblokjes en rozijnen door het beslag.
  7. Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm (bekleed met bakpapier), strooi optioneel nog wat kaneelpoeder over de bovenkant en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.

Recept van: @femsfoodiefinds