Zoete bananentaartjes

Zoete bananentaartjes

Tussendoortje
Aantal porties: 2

Ingedriënten
  • 100 gram havermeel 
  • 50 gram amandelmeel 
  • Snufje zout
  • 8 gram bakpoeder 
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • Flinke shot stroopwafel
  • 2 of 3 eetlepels honingvervanger 
  • 1 banaan 
  • Optioneel: amandelschaafsel en poedersuiker 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg alle natte ingrediënten aan de kom toe en maak met je handen er een grote bol van.
  • Verdeel de bol in vieren. Leg 1 bolletje apart. Maak van de andere drie bolletjes weer 1 grote bol om deze vervolgens weer in tweeën te verdelen.
  • Doe elk bolletje in een bakvorm en druk goed aan. 
  • Snijd de banaan in plakjes en verdeel die over de twee bakvormpje. 
  • Verdeel het overgebleven bolletje over de twee bakvormpjes door ze met je handen er boven te verkruimelen. 
  • Doe de bakvormpjes voor 20 a 30 minuten in de oven. De taartjes zijn klaar als ze lekker krokant zijn. Laat ze goed afkoelen.
  • Top de taartjes af met het amandelschaafsel en strooi er nog wat poedersuiker over. Bon appetit! 

Recept van: @twirrewyn1985