Sinaasappel speculaascake

Sinaasappel speculaascake

Tussendoortje
Bereidingstijd: 75 minuten

Ingedriënten
  • 300 gram Griekse Yoghurt 1% vet + 100 gram voor de toplaag
  • 60 gram witte Sukrin (of andere zoetstof)
  • snufje zout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • 250 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 shotje vanille
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 175 graden heteluchtstand en spray een cakevorm in met bakspray.
  • Meng de havermeel met het bakpoeder, speculaaskruiden, zout en de zoetstof.
  • Voeg de Griekse yoghurt en de eieren er aan toe en meng tot het egaal wordt.
  • Snijd de sinaasappel door de helft en pers van één helft het sap bij het mengsel.
  • Schep het mengsel in de cakevorm en plaats deze voor ongeveer 55 minuten in de oven. Laat de cake vervolgens goed afkoelen.
  • Meng 100 gram Griekse Yoghurt met het shotje vanille goed door elkaar en voeg er sap van de andere helft van de sinaasappel toe naar smaak. Laat dit opstijven in de koelkast.
  • Bedek de cake met het mengsel en rasp er van de schil van de sinaasappel nog wat sinaasappelrasp overheen. 

Recept van: @twirrewyn1985