Fruit-crumble taart

Fruit-crumble taart

Tussendoortje
Bereidingstijd: 90 minuten

Ingedriënten

Chia jam:

  • 250 gram diepvriesfruit (kersen, blauwe bessen en frambozen)
  • 1 el chiazaad (foodspring)
  • scheutje vanille aroma

Bodem:

  • 150 gram fijne havermout
  • 4 el zonnebloemolie (ca. 30 ml)
  • 2 el pindakaas 100% (foodspring)
  • 1 ei + 1 x het eiwit van 1 ei
  • 1 tl flavour kick vanille (foodspring)

Laag 1

  • 100 - 150 gram banaan
  • 1 el appelmoes 0%
  • 1 ei
  • 40 gram fijne havermout

Fruitlaag:

  • 150 gram diepvriesfruit in stukjes gesneden (kersen, blauwe bessen & frambozen)

Crumble:

  • 100 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 el zonnebloemolie (ca. 25 ml)
  • 1 flinke el appelmoes (ca. 40 gram)
  • 1 tl flavour kick vanille (foodspring)
  • Optioneel: 5 ml honingvervanger
Bereiding
  • Maak de chiajam door 250 gram diepvriesfruit in een steelpan te verwarmen. Roer even door. Doe de chiazaad erbij. Verwarm dit 2 minuten mee en laat het geheel dan even afkoelen (zie de reel van @noor_lzfit)
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed dit tot een bal. Spray een springvorm in (ook de randen) en bekleed de vorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje.
  • Doe de ingrediënten voor vulling 1 bij elkaar. Zet daar kort de staafmixer op. Giet het mengsel over de bodem en zet de springvorm 10 minuten in de oven.
  • Snijd het overige diepvriesfruit (150 gram) in kleine stukjes.
  • Doe alle crumble ingrediënten bij elkaar en kneed dit tot een bal.
  • Haal de springvorm uit de oven. Doe de chia jam er evenredig overheen. Doe dan de stukjes bevroren fruit eroverheen. Als laatste bedek je de taart met de crumble.
  • Zet de taart 25-30 minuten in de oven.
  • Laat de taart even afkoelen en snijdt daarna de randen van de springvorm los.

Recept van: @noor_lzfit