Cheesecake met peer en speculaas

Cheesecake met peer en speculaas

Tussendoortje
Aantal personen: 8

Ingedriënten

Bodem

  • 75 gram havermeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneelkruiden
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 4 gram bakpoeder
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 1 el peer- of appelmoes 0%
  • 1 ei

Cheesecakelaag

Topping

Bereiding
  • Verwarm een heteluchtoven voor op 160 graden.
  • Mix alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
  • Leg een stuk bakpapier over de bodem van een springvorm (22 cm). Zet daarna de rand er weer op.
  • Verdeel het bodembeslag over de bodem van de springvorm.
  • Mix alle ingrediënten voor de cheesecakelaag door elkaar. Roer de stukjes peer er als laatste doorheen.
  • Giet de cheesecakelaag over de bodem.
  • Roer de speculaaskruiden door de suikervervanger. Verdeel dit over de cheesecake. Maak met een satéprikker draaiende bewegingen, zodat er een mooi patroon ontstaat.
  • Zet de springvorm 35 minuten in de oven. Plaats een hittebestendig bakje met water naast de springvorm. Zo voorkom je dat de cheesecake gaat ‘scheuren’.
  • Laat de cheesecake ten minste 1,5 uur afkoelen in de koelkast voordat je de springvorm verwijderd.

PS: met de code "Lazyfitgirl15" ontvang je 15% korting bij foodspring, uitgezonderd producten waar al korting op geldt.