Appel-kaneel muffins

Tussendoortje
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 12 porties
Ingedriënten
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- Shotje vanille
- 4 el zonnebloemolie
- 80 gr volkoren meel
- 40 gr Syrup gold (Honingvervanging)
- 20 Sukrin gold (Bruine suikervervanging)
- 2 tl kaneelpoeder (Bijvoorbeeld van Green Gypsy Spices)
- 120 gr appel in hele kleine stukjes
Bereiding
- Mix de zonnebloemolie, de honing- en suikervervanging, shotje vanille en de zout tot een vloeibaar mengsel.
- Voeg erna de eieren toe en mix dit er goed doorheen.
- Meng in een andere kom de bakpoeder en de meel goed door elkaar en voeg het beetje bij beetje toe aan het andere mengsel.
- Spatel de appel en de kaneel door het beslag heen.
- Vul de siliconen muffin bakvorm (dit kan met of zonder papieren, het verwijderen van het papiertje gaat gemakkelijk).
- Bak de muffins op 160 graden (boven- en onderwarmte) voor 25-30 minuten.
- Laat de muffins 10 min afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Recept van: @tessa_lazyfitgirl