Appel-kaneel muffins

Appel-kaneel muffins

Tussendoortje
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 12 porties

Ingedriënten
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • Shotje vanille
  • 4 el zonnebloemolie
  • 80 gr volkoren meel
  • 40 gr Syrup gold (Honingvervanging)
  • 20 Sukrin gold (Bruine suikervervanging)
  • 2 tl kaneelpoeder (Bijvoorbeeld van Green Gypsy Spices)
  • 120 gr appel in hele kleine stukjes
Bereiding
  • Mix de zonnebloemolie, de honing- en suikervervanging, shotje vanille en de zout tot een vloeibaar mengsel.
  • Voeg erna de eieren toe en mix dit er goed doorheen.
  • Meng in een andere kom de bakpoeder en de meel goed door elkaar en voeg het beetje bij beetje toe aan het andere mengsel.
  • Spatel de appel en de kaneel door het beslag heen.
  • Vul de siliconen muffin bakvorm (dit kan met of zonder papieren, het verwijderen van het papiertje gaat gemakkelijk).
  • Bak de muffins op 160 graden (boven- en onderwarmte) voor 25-30 minuten.
  • Laat de muffins 10 min afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Recept van: @tessa_lazyfitgirl