Aardbei havermoutkoekjes

Aardbei havermoutkoekjes

Tussendoortje
Aantal porties: 8

Ingedriënten
  • 100 gram havermeel + een beetje gemalen havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • 3 eetlepels honingvervanger 
  • Beetje water (zodat je er bolletjes van kunt maken)

Aardbeilaag:

  • 150 gram aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine
  • Wat zoetstof naar smaak 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water.
  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een kom, behalve het water, en meng goed door elkaar.
  • Giet er telkens een scheutje water aan toe totdat je er een grote bol deeg van kunt maken. Mocht het deeg te plakkerig zijn voeg dan nog wat havermeel toe. Is het te droog; iets meer water.
  • Maak 8 bolletjes van het deeg en leg ze goed verdeeld op de bakplaat. Maak een theelepel wat nat en druk het bolletje plat met in het midden een gat.
  • Doe de bakplaat voor maximaal 20 minuten in de oven. De koekjes zijn klaar als ze bruin zijn. Laat ze goed afkoelen. 
  • Maak in de tussentijd de aardbeilaag door de aardbeien tot een moes te maken in een blender. 
  • Pak een zeef en leg die bovenop een bakje. Giet de aardbeimoes in de zeef (zo gaan de pitjes niet mee in de aardbeilaag). 
  • Doe de aardbeimoes in een steelpannetje en verwarm deze (niet aan de kook brengen!)
  • Knijp het water goed uit de blaadjes gelatine en voeg ze toe aan het steelpannetje. Roer goed totdat ze oplossen. 
  • Voeg eventueel wat zoetstof toe naar smaak. 
  • Voeg aan elk koekje wat van de aardbeimoes toe en laat de koekjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. 

Recept van: @twirrewyn1985