Scrambled tofu met kerrie

Scrambled tofu met kerrie

Ontbijt, vegan, eiwitrijk
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 1

Ingedriënten
  • 180 gram tofu
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1,5 theelepel kerrie
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Paar snufjes cayenne peper
  • Handje spinazie
  • Scheutje olijfolie
Bereiding
  • Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de cherrytomaten door midden. 
  • Snijd de tofu in twee helften en knijp ze even uit boven de wasbak. 
  • Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg hier de cherrytomaten aan toe en bak een paar minuten mee. 
  • Brokkel de tofu boven de pan en breng op smaak met sojasaus, kerrie, kurkuma en cayenne peper. Laat dit nog 5 minuten doorbakken.
  • Verdeel de spinazie over de boterhammen en beleg met scrambled tofu. 

Recept van: @Zonderzooi