Crumble met appel, frambozen, blauwe bessen en chiajam

Crumble met appel, frambozen, blauwe bessen en chiajam

Ontbijt
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingedriënten

Appelmengsel:

  • 2 appels
  • 30 gram frambozen (diepvries)
  • 50 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 1 el appelmoes 0%
  • Kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels chia jam (frambozen-blauwe bessen)

Crumble:

  • 100 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honingvervanger
  • Kaneel naar smaak
  • 1 el chia jam
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe de appel samen met het kaneel in een kom, roer dit door elkaar. Voeg de blauwe bessen, frambozen en appelmoes toe en roer nog even door.
  • Doe het appelmengsel in een ovenschaal. Smeer 2 El chiajam uit over het mengsel.
  • Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in een andere kom en kneed goed door. Maak er een soort bal van.
  • Verdeel de helft van de crumble over het appelmengsel (wrijf het tussen je duim en vingers tot een kruimelig geheel). Probeer de kruimels evenredig te verdelen.
  • Doe 1 kleine (!) el chia jam door de overgebleven crumble. Verkruimel dit ook over het appelmengsel.
  • Zet de crumble 40 minuten in de oven (check na 30 minuten even of hij niet te bruin wordt. Iedere oven is anders.)

 Recept van: @noor_lzfit