1. Meng alle ingrediënten (behalve de kaki, notenpasta en kruidnoten) met elkaar in een steelpannetje en warm op totdat het een beetje begint te pruttelen.
  2. Voor extra zoetheid en eiwitten kan je optioneel eiwitpoeder toevoegen, roer dit er dan pas op het einde doorheen.
  3. Wanneer de havermout warm is en goed van textuur (je kan eventueel melk erbij doen als het te dik wordt), haal je het pannetje van het vuur.
  4. Je topt het af met een aantal kruidnoten, een lepeltje notenpasta en de stukjes kaki.
    De kaki kan je optioneel nog opwarmen in de magnetron met wat kaneel.

Tip: is deze portie te groot voor jou? Verminder dan de hoeveelheid havermout/meel en halveer bijvoorbeeld de hoeveelheid lijn- en chiazaad. Voeg dan ook minder melk toe. Je kan ook minder wortel toevoegen en de banaan weglaten en bijvoorbeeld eiwitpoeder/zoetstof gebruiken voor de zoetheid.

Recept van @femsfoodiefinds