1. Leg de gelatine in een schaaltje koud water. Laat minimaal 10 min weken.

2. Meng de ingrediënten voor de bodem, doe in een springvorm of schaaltje van 12cm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

3. Meng in een schaaltje de kwark, zuivelspread en smaakmaker en breng op smaak naar wens.

4. Warm de diepvries kersen op in een pannetje met een scheutje water en doe de smaakmakers erbij. Optioneel kan je de kersen een beetje fijn prakken. Als de kersen warm zijn dan doe je er af en toe een scheutje van het maizena papje doorheen en laat het indikken tot de gewenste dikte. Dit doe je in een schaaltje en laat je afkoelen.

5. Doe een schep van het kwark mengsel in een pannetje, warm voorzichtig op, NIET KOKEN, en los de gelatine erin op. Meng dit met de rest van het kwark mengsel.

6. Doe het kwark mengsel in het taart vormpje en doe het kersenmengsel er voorzichtig heen. Laat minimaal 5 uur opstijven, ik maak het de avond van te voren.

Recept van @femsfoodiefinds