1. Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht.
  2. Meng in een kom de havervlokken-, mout-, en/of zemelen.
  3. Strooi er wat specerijen over heen naar wens, optioneel kaneel of cacaopoeder en roer goed door.
  4. Voeg het eiwit toe en roer goed totdat de hele massa vochtig is.
  5. Schenk tot slot de honingvervanger eroverheen en roer nogmaals goed.
  6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het havermoutmengsel hierover. Verdeel goed over de bakplaat.
  7. Zet in de oven, hak intussen de noten en voeg deze na 10 minuten toe aan het havermoutmengsel in de oven, spatel dan ook een beetje door de granola en sluit de oven weer.
  8. Na 20 minuten haal je het uit de oven en laat je het goed afkoelen.
  9. Daarna kan je het bewaren in een luchtdichte pot.

Recept van: @femsfoodiefinds