Crumble met appel, frambozen, blauwe bessen en chiajam

Ontbijt
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingedriënten
Appelmengsel:
- 2 appels
- 30 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 el appelmoes 0%
- Kaneel naar smaak
- 2 eetlepels chia jam (frambozen-blauwe bessen)
Crumble:
- 100 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 4 el zonnebloemolie
- 2 eetlepels honingvervanger
- Kaneel naar smaak
- 1 el chia jam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de appel samen met het kaneel in een kom, roer dit door elkaar. Voeg de blauwe bessen, frambozen en appelmoes toe en roer nog even door.
- Doe het appelmengsel in een ovenschaal. Smeer 2 El chiajam uit over het mengsel.
- Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in een andere kom en kneed goed door. Maak er een soort bal van.
- Verdeel de helft van de crumble over het appelmengsel (wrijf het tussen je duim en vingers tot een kruimelig geheel). Probeer de kruimels evenredig te verdelen.
- Doe 1 kleine (!) el chia jam door de overgebleven crumble. Verkruimel dit ook over het appelmengsel.
- Zet de crumble 40 minuten in de oven (check na 30 minuten even of hij niet te bruin wordt. Iedere oven is anders.)
Recept van: @noor_lzfit