Volkoren flatbread

Lunch of tussendoortje
6-8 porties
Ingedriënten
- 225 gram volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml Griekse yoghurt 0%
- Hartige of zoete kruiden naar keuze
(bv. hartig: oregano, provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, peper & zout)
(bv. zoet: kaneel, cacao) - Olijfoliespray
Bereiding
- Kneed alle ingrediënten (behalve de olijfolie) door elkaar tot je er een deegbal van kan maken en alle kruiden goed verdeeld zijn. Wees niet zuinig met de kruiden;
- Laat het deeg 30 minuten rusten. Zet een mengkom op zijn kop over de bal heen;
- Verdeel het deeg in 6-8 kleinere balletjes;
- Verdeel nog wat meel over je werkblad, zodat het deeg niet blijft plakken;
- Rol met je handen de balletjes uit tot een soort slangetje en rol ze dan weer op tot een slakkenhuisjesvorm;
- Rol het deeg daarna weer plat met een deegroller;
- Spray een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de flatbreads aan beide kanten bruin.
Door stap 2 en 5 worden de flatbreads luchtiger, maar je kunt deze stappen ook overslaan.
Recept van: @noor_lzfit