Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum

Lunch, tussendoor, diner
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingedriënten
  • Bakspray of scheutje olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 gram tomaat
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Handje verse basilicum
  • 700 ml groente bouiilon
  • 50 ml soja keukenroom
  • Snuf peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de rode ui & knoflook fijn en fruit aan in de bakspray of een beetje olie. 
  2. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze toe aan de pan. Bak deze voor een paar minuten mee. 
  3. Voeg vervolgens de groente bouillon toe en de Italiaanse kruiden met een snuf peper & zout. 
  4. Laat 20 minuten koken. 
  5. Pureer vervolgens met de soja keukenroom en de verse basilicum. 
  6. Eventueel kun je de soep aftoppen met wat extra verse basilicum of soja keukenroom.