1. Sla met een deegroller de kipfilet gelijkmatig plat, zodat het ongeveer even dik is als een schnitzel. Je kunt ook met een zwaar voorwerp de kip gelijkmatig platdrukken. Snijd de kip in 2 stukken.

2. Doe de volkorenmeel, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder in een kom. Voeg chilipoeder naar smaak toe. Voeg ook nog een flinke snuf zout toe. Doe het ei in een andere kom en kluts het ei door elkaar. 

3. Haal hierna de kip door het eimengsel. Haal het daarna door het meel. Vervolgens doe je de kip nog eens in het eimengsel en haal je het nog een keer door het meel. Doe dit ook met het andere stuk kip. 

4. Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan. Zodra de olie heet genoeg is bak je de kipburgers zo’n 3 minuten per kant goudbruin en gaar. 

5. Nu kun je de burgers opbouwen. Snijd de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Extra lekker als je de broodjes opensnijdt en nog even in de oven roostert. Doe wat spicy garlic saus op het broodje en maak het af met ijsbergsla, tomaat, augurk en ui. Eet smakelijk!