Voedzame shakshuka

Voedzame shakshuka

Diner
Aantal personen: 2

Ingedriënten
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2-3 paprika's
  • 2-3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 150 gram feta (hartige smaakmaker) 
  • Verse koriander
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • Volkoren naan/pita
Bereiding
  • Snipper de ui, snij de knoflook fijn en de paprika's in reepjes.
  • Verhit een beetje olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de knoflook, paprika, komijn en chilipoeder toe, bak 1 minuutje mee en voeg dan de tomatenblokjes toe.
  • Laat 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • Maak 4 kuiltjes in de soep en breek daarin de eieren. Laat 15 minuten met deksel op de pan garen.
  • Verkruimel de feta en scheur de koriander en verdeel over het gerecht. Serveer met de naan of pita.

Houd je niet van koriander? Gebruik dan verse peterselie!

Recept van: @lazyfitgirl.juf