Shakshuka maken

1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika's in reepjes.

2. Verhit een beetje bakspray in een grote hapjespan en fruit de ui hierin voor ongeveer 5 minuten.

3. Voeg vervolgens de knoflook, paprika, komijn en chilipoeder toe, bak 1 minuutje mee en voeg dan de tomatenblokjes toe.

4. Laat 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

5. Maak 4 kuiltjes in de soep en breek daarin de eieren. Laat 15 minuten met deksel op de pan garen.

6. Verkruimel de feta en scheur de koriander en verdeel over het gerecht. Serveer met de naan of pita.

Houd je niet van koriander? Gebruik dan verse peterselie!
Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Shakshuka recept van: @lazyfitgirl.juf

shakshuka recept

Wat is shashuka?

Shakshuka is een snel, makkelijk en voedzaam gerecht, dat je in slechts 1 pan klaar kunt maken. Lekker en gemakkelijk, wat wil je nog meer?! De basis van deze stoofpot bestaat uit eieren en een pittige tomatensaus. Verder gaan er nog heel veel kruiden en groenten in, waar je eindeloos in kunt variëren. Ben jij geen groot fan van de groenten of kruiden die wij in dit recept gebruiken? Dan kun je ze makkelijk vervangen met groenten en specerijen waar jij wel van houdt. Doordat je zoveel kunt variëren, kun je hier ook talloze recepten voor vinden. De mogelijkheden zijn (bijna letterlijk) eindeloos! 

Waar komt shashuka vandaan?

De naam shaskuka klinkt alles behalve Europees. Waar komt het eigenlijk vandaan? Op deze vraag valt eigenlijk geen duidelijk antwoord te geven, omdat diverse landen beweren dat het recept van hen is. Zo zou shashuka uit het Ottomaans Turkije komen, vanuit waar het is verspreid naar het Midden-Oosten en Spanje. Anderzijds zijn er ook mensen die denken dat het shahuka recept in Marokko, Tunesië of Jemen is ontstaan.