Voedzame shakshuka

Diner
Aantal personen: 2
Ingedriënten
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2-3 paprika's
- 2-3 uien
- 1 teen knoflook
- 4 eieren
- 150 gram feta (hartige smaakmaker)
- Verse koriander
- 1 el gemalen komijnzaad
- 1 tl chilipoeder
- Volkoren naan/pita
- bakspray
Bereiding
- Snipper de ui, snij de knoflook fijn en de paprika's in reepjes.
- Verhit een beetje bakspray in een grote hapjespan en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten.
- Voeg vervolgens de knoflook, paprika, komijn en chilipoeder toe, bak 1 minuutje mee en voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Laat 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
- Maak 4 kuiltjes in de soep en breek daarin de eieren. Laat 15 minuten met deksel op de pan garen.
- Verkruimel de feta en scheur de koriander en verdeel over het gerecht. Serveer met de naan of pita.
Houd je niet van koriander? Gebruik dan verse peterselie!
Recept van: @lazyfitgirl.juf