Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was en schil de zoete aardappelen en snijd deze in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Spray/sprenkel wat olijfolie erover en meng dit samen met het kruidenmixje door de frietjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven.
3. Ondertussen kun je de salsa maken! Snijd de cherrytomaatjes in partjes en hak wat verse koriander. Samen met een scheutje balsamicoazijn in een kommetje, mengen en klaar!
4. Als de 15 minuten voorbij zijn haal je de frietjes uit de oven, draai je ze even om en zet je ze nog 15 minuten terug in de oven.
5. Ondertussen: De guacamole maken! Verwijder de zaadjes + zaadlijsten van de rode peper en hak deze fijn. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Prak de avocado fijn. Snijd een limoen door midden en pers één helft uit. Meng alles goed door elkaar en de guacemole is klaar!
6. Als de oven weer klaar is, verdeel je de (uitgelekte) bonen over de frieten en zet je het nog 5 minuten terug in de oven.
7. Ondertussen snijd je de rest van de limoen in partjes en hak je de jalapeño peper.
8. Als laatst Verdeel je de (uitgelekte) mais en geraspte kaas over de frietjes en bonen. Strooi de gehakte jalepeno erover en zet het geheel nog 5 minuten in de oven.

Serveer de vegetarische kapsalon met de salsa, guacamole, een lepel kwark, limoenpartje en koriander. Eetsmakelijk!


Recept door @Melliekokkerellie