Stoofvlees met friet
Recept voor een heerlijke, voedzame, lazyfitgirlproof stoofvlees met friet.
Ingrediënten
- 1500 gram magere runderlappen
- 400 gram kastanje champignons
- 1 Zak linzen
- 2 plakken volkoren zero ontbijtkoek
- Mosterd (zonder toegevoegde suiker)
- 250 ml rode wijn
- 3 el stoofvleeskruiden
- 1 el kaneel
- 3 laurierblaadjes
- 4 el volkoren tarwemeel
- Zonnebloemolie
- Peper
- Ovenfriet
Bereiding
- Smeer de runderlappen in met mosterd, bestrooi met wat peper naar smaak en laat dit in een afgesloten bak een paar uur intrekken
- Giet wat zonnebloemolie in de braadpan en bak alle runderlappen aan beide kanten bruin en laat in de pan liggen
- Snij ondertussen de champignons in stukken en bak mee met het vlees
- Blus af met de rode wijn en vul de rest aan met water tot het vlees onder staat
- Voeg de stoofvleeskruiden, het kaneel toe, het meel en de ontbijtkoek in kleine stukjes toe en roer alles goed door
- Steek de laurierblaadjes aan een satéstokje, zodat je ze aan het eind weer makkelijk uit de pan kan halen, en leg tussen het vlees
- Laat de pan een paar uur op een heel laag vuurtje staan, zorg dat het niet gaat koken, alleen pruttelen
- Voeg voor het laatste kwartiertje de linzen toe, deze zijn al gaar dus hoeven alleen de smaak op te nemen.
- Serveer met heerlijke ovenfrietjes
Let op! Het vlees is goed gaar als je het met 2 vorken makkelijk uit elkaar kan trekken.
Smullen maar!
Volg @jessica_lazyfitgirl voor meer voedzame en suikervrije recepten.