Romige pasta met broccoli, erwtjes en gerookte zalm
Deze pasta met zelfgemaakte knoflook-roomsaus is heerlijk en smaakvol en zet jij binnen een kwartier op tafel!
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
2 personen
- 150 gram volkoren pasta naar wens (ongekookt gewogen)
- 1 broccoli (of 350 gram diepvries broccoli)
- 100 gram diepvries erwtjes
- 150 ml (plantaardige) kookroom (light)
- iets minder dan een half bouillonblokje (groenten) met minder zout
- 1 grote of 2 kleine tenen knoflook
- 100 a 150 gram gerookte zalm
Bereiding
- Breng een grote hoeveelheid water aan de kook voor de groenten en pasta
- Kook de pasta conform de ingrediënten op de verpakking
- Snijd de broccoli in roosjes. Tip: gooi de stam niet weg maar maak m schoon en maak er met de keukenmachine broccoli rijst van.
- Kook de broccoli ca. 8 minuten tot het beetgaar is, na 4 minuten koken voeg je de erwtjes (en optioneel broccoli rijst) toe
- Voor de roomsaus start je met het fijn snijden of persen van de knoflook. Fruit kort aan in een pan met wat bakspray en blus daarna af met de kookroom. Voeg hieraan iets minder dan een half bouillonblokje toe en laat dit oplossen
- Giet de groenten en pasta af, voeg dit toe aan de roomsaus en roer door elkaar tot het goed gemengd is.
- De zalm snijd je in stukjes. Je kunt dit mee opwarmen met de pasta, voeg het dan toe aan de pan. Je kan het ook voor het serveren over de pasta verdelen. Net wat je zelf lekkerder vindt.
Recept van @femsfoodiefinds