Libanese platbroodpizza’s

Libanese platbroodpizza’s

Lunch/diner
Aantal personen: 2

Ingedriënten
  • 3 volkoren Libanese platbroodjes 
  • 2 eetlepels hummus
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels gyroskruiden
  • 1 rode ui
  • Handje snoeptomaatjes
  • Handje rucola
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel fritessaus
  • Teentje knoflook
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe deze in een kom met een eetlepel olijfolie en de gyroskruiden. Hussel goed door elkaar.
  • Snij de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen en ui ongeveer 10 minuten.
  • Smeer de hummus op de platbroodjes en verdeel hierover de oesterzwammen.
  • Snijd de snoeptomaatjes in plakjes en verdeel deze erover.
  • Doe de pizza’s voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Ondertussen maak je de knoflooksaus door de magere kwark te mengen met de fritessaus, een teentje knoflook gesnipperd erdoor met wat peper en zout, serveer deze bij de pizza’s.

Recept van: @maaikesfood