Lauwwarme salade met varkenshaaspuntjes

Lauwwarme salade met varkenshaaspuntjes

Diner
Aantal personen: 1

Ingedriënten
  • 1 zakje slamelange 100g
  • 100 g roerbakgroente Hollandse stijl
  • 100 g varkenshaas
  • 2 el sojasaus minder zout
  • 1 el ketjap
  • 1 el honingvervanger
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf chilivlokken
  • Sesamzaadjes
  • Bieslook
  • Plantaardige olie 
Bereiding
  • Pers de knoflook en voeg dit samen met de ketjap, sojasaus, honingvervanger en chilivlokken in een bakje en roer goed door elkaar.
  • Snijd de varkenshaas in niet te kleine blokjes en doe het in de marinade, laat 15 min in trekken.
  • Doe de sla alvast in een schaal en wok ondertussen de wokgroenten halfgaar in de olie (zonder kruiden)
  • Leg de groente op de sla, haal het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken (marinade heb je nog nodig)
  • Zet de wokpan op hoog vuur, iets olie erin en bak het vlees snel aan alle kanten bruin en haal het vlees uit de pan en op de wokgroente.
  • Giet de overgebleven marinade in de wokpan en verwarm dit, doe er een scheut water bij en dit giet je over de salade heen als dressing.
  • Maak de salade af met wat sesamzaadjes en bieslook.

Tip: Lekker om er bijvoorbeeld een pita- of stokbroodje bij te eten!

Recept van: @jolasch68healthylife