Gezonde volkoren bietenpasta
Een romige kleurrijke pasta waar iedereen van kan genieten én waar ook nog eens heel veel groentes in zitten verstopt. Dat kun je verwachten wanneer je deze pasta maakt!
Bereidingstijd: 10 + 20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
- 300 g bietjes – voorgekookt
- 2 sjalotjes
- 1 a 2 teentjes knoflook
- 100 g witte kaas light
- Verse kruiden als: rozemarijn, oregano, tijm
- Peper en zout naar smaak
- 1 el olijfolie
- 175 g volkoren pasta
- Optioneel: citroenrasp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht.
- Snijd de bieten in stuken evenals de sjalotjes. Verdeel de bieten, sjalotjes, feta, knoflook en de verse kruiden in de ovenschaal. Strooi hier wat peper en zout overheen naar eigen wens samen met de olijfolie.
- Bak de groentes zo’n 20 minuten in de oven en pureer dit tot een mooie gladde saus.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de verpakking. Schenk het water af en laat de pasta uitlekken in een vergiet.
- Roer de volkoren pasta door de saus en garneer de pasta eventueel met citroenrasp en dan… eetsmakelijk!
Tip van Anki! Serveer de pasta met een frisse salade. Zo heb je extra vulling én krijg je nog meer groentes binnen.
Een romige kleurrijke pasta waar iedereen van kan genieten én waar ook nog eens heel veel groentes in zitten verstopt. Dat kun je verwachten wanneer je deze pasta maakt! Als basis voor de pasta gebruiken we rode biet, sjalotjes, knoflook, feta light en verse kruiden. Geloof mij, zelfs als je geen bietenliefhebber bent weet ik zeker dat dit gerecht het tegendeel gaat bewijzen. Zeg de bittere smaak van de rode biet maar gedag. Ook een enorme hit bij kinderen, doordat ze de pasta omtoveren tot prinsessenpasta door de mooie kleur!
Makkelijk om te maken, boordevol vezels én ook heel lekker als koude pasta salade.