Gemarineerde kip met mango, champignons en veldsla

Gemarineerde kip met mango, champignons en veldsla

Diner
Aantal porties: 1

Ingedriënten
  • Kip
  • 2 eetlepels ketchup zonder toegevoegde suiker
  • 5 eetlepel tamari sojasaus
  • 2-3 tenen knoflook
  • Grote bak champignons
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Veldsla
  • Komkommer
  • Mango (diepvries)
  • Cashewnoten
Bereiding
  • Kip op kamertemperatuur laten komen. Marinade maken van de ketchup, tamari en knoflook. Kip er een uurtje in laten marineren;
  • Snijd de tomaatjes door de helft, de champignons in vieren, de komkommer in blokjes en de mango in kleinere stukjes;
  • Leg de kip op een bakplaat, bak deze af in 30 minuten op 180-200 graden;
  • Leg de champignons in de overgebleven marinade;
  • Bak de tomaatjes de laatste tien minuutjes mee bij de kip in de oven;
  • Bak de gemarineerde champignons in een pan.
  • Doe wat sla in een diep bord, leg de komkommer, mango, champignons en tomaatjes erover. Voeg een handje cashewnoten toe.
  • Leg vervolgens de kip op het bord. Marinade uit de pan over? Giet over de kip. En serveren maar!

Recept van: @lazyfit.meisjesmama