Gemarineerde kip met mango, champignons en veldsla

Diner
Aantal porties: 1
Ingedriënten
- Kip
- 2 eetlepels ketchup zonder toegevoegde suiker
- 5 eetlepel tamari sojasaus
- 2-3 tenen knoflook
- Grote bak champignons
- Bakje cherrytomaatjes
- Veldsla
- Komkommer
- Mango (diepvries)
- Cashewnoten
Bereiding
- Kip op kamertemperatuur laten komen. Marinade maken van de ketchup, tamari en knoflook. Kip er een uurtje in laten marineren;
- Snijd de tomaatjes door de helft, de champignons in vieren, de komkommer in blokjes en de mango in kleinere stukjes;
- Leg de kip op een bakplaat, bak deze af in 30 minuten op 180-200 graden;
- Leg de champignons in de overgebleven marinade;
- Bak de tomaatjes de laatste tien minuutjes mee bij de kip in de oven;
- Bak de gemarineerde champignons in een pan.
- Doe wat sla in een diep bord, leg de komkommer, mango, champignons en tomaatjes erover. Voeg een handje cashewnoten toe.
- Leg vervolgens de kip op het bord. Marinade uit de pan over? Giet over de kip. En serveren maar!
Recept van: @lazyfit.meisjesmama