Broodje tonijnburger

Broodje tonijnburger

Diner
Aantal porties: 2

Ingedriënten
  • 1 blikje tonijn (160 gram), uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • Olijfolie voor in de pan
  • 40 gram havermout (of paneermeel)
  • 2 broodjes (naar keuze)
  • Plakje cheddar kaas (optioneel)
  • Serveren met tomaat, sla, komkommer, augurk, zoete aardappel frietjes (naar keuze)
Bereiding
  • Kneed de tonijn met het ei, de kruiden en de gesnipperde ui samen in een kom tot een stevige massa;
  • Verdeel de mix al knijpend in twee platte burgers;
  • Als de mix nog te nat is, voeg je wat extra havermout of paneermeel toe;
  • Laat de burgers bij voorkeur een nachtje of een paar uur in de koelkast staan (optioneel);
  • Grill de burgers ongeveer drie minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn;
  • Bouw je burger, leg er zoete aardappel frietjes naast, kijk er even naar en enjoy!

Recept van: @etenmetessie