Broodje shoarma

Broodje shoarma

Diner
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2

Ingedriënten

Knoflooksaus: 

  • 5 eetlepels magere franse kwark
  • 2 eetlepels fritessaus 5% vet
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • squeeze citroensap (flesje)
  • 4 tenen knoflook

Broodje shoarma:

  • 200 gram kipfilet (blokjes)
  • volkoren pita's (pakje 5 stuks AH)
  • 1 grote ui (geel of rood)
  • 1 rode paprika
  • 50 gram (kastanje)champignons
  • 100 gram sla naar keuze
  • 3/4 eetlepel Shoarma met 'n twist kruiden (Green Gypsy Spices)
  • zout
  • peper
Bereiding

Knoflooksaus:

  • Pers de tenen knoflook met de knoflookpers uit boven een schaal/bakje.
  • Voeg de kwark en fritessaus toe.
  • Doe een flinke scheut citroensap erdoor en voeg de gedroogde kruiden toe.
  • Proef en voeg naar smaak peper en zout toe en evt. nog wat citroensap.

Broodje shoarma:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de kipfilet in een schaal en bestrooi met wat zout en peper. Voeg 3/4 eetlepel Shoarma met een twist toe en hussel dit door de kipfiletblokjes.
  • Snijd de champignons in plakjes, de uitjes fijn en de paprika in stukjes.
  • Braad de kipfiletblokjes kort aan totdat ze verkleuren aan de buitenkant.
  • Voeg de uitjes en de paprika toe. In de tussentijd kunnen je pitabroodjes de voorverwarmde oven in.
  • Bak de ui en de paprika zo'n 2-3 minuten aan en voeg dan de champignons toe totdat ze gebakken zijn.
  • Serveer de opengesneden broodjes met wat knapperige salade, daarop de gezonde shoarma en voeg naar smaak de knoflooksaus toe. 

Recept van: @mushanga_lfg