Knoflooksaus:

  • Pers de tenen knoflook met de knoflookpers uit boven een schaal/bakje.
  • Voeg de kwark en fritessaus toe.
  • Doe een flinke scheut citroensap erdoor en voeg de gedroogde kruiden toe.
  • Proef en voeg naar smaak peper en zout toe en evt. nog wat citroensap.

Broodje shoarma:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de kipfilet in een schaal en bestrooi met wat zout en peper. Voeg 3/4 eetlepel Shoarma met een twist toe en hussel dit door de kipfiletblokjes.
  • Snijd de champignons in plakjes, de uitjes fijn en de paprika in stukjes.
  • Braad de kipfiletblokjes kort aan totdat ze verkleuren aan de buitenkant.
  • Voeg de uitjes en de paprika toe. In de tussentijd kunnen je pitabroodjes de voorverwarmde oven in.
  • Bak de ui en de paprika zo'n 2-3 minuten aan en voeg dan de champignons toe totdat ze gebakken zijn.
  • Serveer de opengesneden broodjes met wat knapperige salade, daarop de gezonde shoarma en voeg naar smaak de knoflooksaus toe. 

Recept van: @mushanga_lfg