Broodje shoarma

Diner
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2
Ingedriënten
Knoflooksaus:
- 5 eetlepels magere franse kwark
- 2 eetlepels fritessaus 5% vet
- 1 theelepel gedroogde bieslook
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- squeeze citroensap (flesje)
- 4 tenen knoflook
Broodje shoarma:
- 200 gram kipfilet (blokjes)
- volkoren pita's (pakje 5 stuks AH)
- 1 grote ui (geel of rood)
- 1 rode paprika
- 50 gram (kastanje)champignons
- 100 gram sla naar keuze
- 3/4 eetlepel Shoarma met 'n twist kruiden (Green Gypsy Spices)
- zout
- peper
Bereiding
Knoflooksaus:
- Pers de tenen knoflook met de knoflookpers uit boven een schaal/bakje.
- Voeg de kwark en fritessaus toe.
- Doe een flinke scheut citroensap erdoor en voeg de gedroogde kruiden toe.
- Proef en voeg naar smaak peper en zout toe en evt. nog wat citroensap.
Broodje shoarma:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de kipfilet in een schaal en bestrooi met wat zout en peper. Voeg 3/4 eetlepel Shoarma met een twist toe en hussel dit door de kipfiletblokjes.
- Snijd de champignons in plakjes, de uitjes fijn en de paprika in stukjes.
- Braad de kipfiletblokjes kort aan totdat ze verkleuren aan de buitenkant.
- Voeg de uitjes en de paprika toe. In de tussentijd kunnen je pitabroodjes de voorverwarmde oven in.
- Bak de ui en de paprika zo'n 2-3 minuten aan en voeg dan de champignons toe totdat ze gebakken zijn.
- Serveer de opengesneden broodjes met wat knapperige salade, daarop de gezonde shoarma en voeg naar smaak de knoflooksaus toe.
Recept van: @mushanga_lfg