Broccolisoep met feta en pijnboompitten
Er gaat niks boven een heerlijke kom soep op z'n tijd. Deze broccolisoep staat binnen een handomdraai op tafel en maak je helemaal af met de feta en pijnboompitten.
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
voor 4 kommen
- 1 broccoli
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- Sap en rasp halve citroen
- 1 bouillonblokje
- 50 g feta
- 4 el pijnboompitten
- 15 g basilicum
- 4 el magere yoghurt
- Olijfolie, zout en peper
Bereiding
1. Snijd de broccoli in roosjes. De steel kun je ook eten, snijd de harde eraf en snijd de rest in blokjes.
2. Snijd de ui en knoflook fijn.
3. Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui en knoflook zacht.
4. Voeg daarna de broccoli, het sap en rasp van een halve citroen, een bouillonblokje en 750 ml kokend water toe.
5. Doe de deksel op de pan en kook de broccoli in zo’n 10 minuten zacht.
6. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
7. Pureer de soep met een staafmixer.
8. Garneer de soep met yoghurt, feta, pijnboompitten en basilicum. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Eet smakelijk!