Eiwitrijke bonenburgers
Met dit recept zet je binnen een handomdraai heerlijke eiwitrijke bonenburgers op tafel. Deze burgers zijn geschikt als comfortfood, maar ook lekker bij een AVG'tje als losse burger.
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
2 burgers
- Blik Adzuki- of kidneybonen (250 g uitlekgewicht)
- 45 g havermout
- 40 g amandelen
- 2 tl komijnpoeder
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- 1,5 tl korianderpoeder
- Chilivlokken naar smaak
- Olie
- zout
Voor erbij: Volkoren broodjes, avocado en ui
Bereiding
- Spoel de bonen af en doe in een keukenmachine of blender samen met de havermout. Pureer door elkaar. Er mogen nog stukjes boon in zitten.
- Hak de amandelen fijn. Doe het bonenmengsel in een kom en doe de gehakte amandelen en specerijen erbij.
- Voeg naar smaak chilivlokken en zout toe. Kneed door elkaar. Is het mengsel nog te droog? Voeg dan 3 el water toe.
- Vorm 2 burgers van het mengsel en druk stevig aan. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in zo’n 7 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Serveer op een broodje met avocado en ui.
Eet smakelijk!