Wist je dat de mens ontzettend krachtig is wanneer het vanuit passie probeert een doel te bereiken? En wanneer discipline en motivatie wegvalt is het passie dat overblijft.

Passie is een enorm sterke emotie die alles overwint. Wij mensen zijn onbewuste wezens. Dat betekent dat 98% van ons denken en gedrag geautomatiseerd is. Dit speelt zich allemaal af in ons onderbewustzijn, waar je emoties zich ook bevinden. Slechts 2% doen we met ons bewuste brein. Daarom heeft het ook zo weinig zin om jezelf te motiveren door te zeggen: ‘’Kies nu voor die gezonde appel in plaats van die chocoladereep’’. Ons brein voelt dan alleen maar meer weerstand naar die appel.
Argumenten zoals: ‘’Ga nu sporten, dat is gezond’’ werken daarom niet, ze bereiken alleen je ratio; die 2%. Beïnvloeden op onderbewust en emotioneel niveau werkt daarom veel beter.

Gezond willen leven in plaats van moeten. Dat doe je door te kijken naar hoe jij je passie voor een gezonde leefstijl kunt vergroten. En door ook te kijken waar jouw negatieve gevoelens rondom gezonder leven nog liggen, en hoe je die kunt ombuigen zodat je passie kan groeien.

De opdracht

  • Klik op de afbeelding, print 'm uit en volg de opdracht.
  • Neem nu minimaal 15 minuten de tijd en noteer op links alles wat je niet of minder leuk vindt aan gezond leven. Schrijf alles op wat in je opkomt!
  • Noteer daarna op rechts alles wat je een beetje of erg leuk vindt aan gezonder leven. Neem de tijd.

Tot slot ga je op ontdekking:

  • Welke punten van links kun je weerleggen of wegstrepen?
  • Welke punten op links mag je loslaten, omdat het niet perfect hoeft?
    Zijn bepaalde negatieve associaties of overtuigingen wel de waarheid? Denk aan ‘’gezond leven is duur’’ of ‘’Ik ben slecht in sport’’.
  • Zijn er punten die je naar rechts kunt trekken door te gaan denken in oplossingen? Te kijken naar wat je wél leuk vindt? 

Passie Opdracht

Ik ben heel benieuwd! Mocht je iets over deze opdracht willen delen, doe dat doen door #lazyfitgirlpassie op Instagram te gebruiken. Zo kunnen we samen groeien richting die Lazyfitgirl Mindset, of deel 'm in de Motivatie Club en krijg feedback van Anki en/of de ambassadrices. 

Heb je daar meer hulp bij nodig? In de Transformatie Cursus ga je daar echt actief mee aan de slag! 

Meer lezen over je onderbewuste brein? Dan raad ik jou dit boek aan: Ons feilbare denken, geschreven door Daniel Kahneman.


Ons feilbare denken
Afbeelding: Bol.com