Door programma’s als ‘over mijn lijk’ besef ik me altijd heel goed hoe bevoorrecht je bent als je mag leven zonder ernstige ziekte. Elke dag is een cadeau. Toch voelt dat niet altijd zo.

Het leven is nu eenmaal ook een gedoe. Met veel verantwoordelijkheden, lastige situaties, verdriet, beperkingen en terugkerende taken die minder leuk zijn. Wel ben ik van mening dat we veel meer uit ons leven kunnen halen als je vaker voor je eigen geluk en doelen durft te kiezen.

Sinds ik dat zelf doe ben ik niet alleen 25 kilo afgevallen, mijn leven is er veel leuker door geworden. Het durven loslaten van zaken en mensen die jou niet meer dienen kan best spannend zijn. Je krijgt er zoveel tijd voor terug. Daardoor is het veel makkelijker om de focus in je leven weer te leggen waar het écht om draait.

Gezondheid staat voor mij nu bovenaan mijn priority lijstje, en dat was vroeger wel anders. Goed zorgen voor je lichaam is iets wat ons eigenlijk als kind al aangeleerd zou moeten worden. We spiegelen ons vaak aan onze omgeving, maar helaas leven de meeste mensen niet zo gezond.

Kies dus voor jouw eigen pad en durf op te vallen! Jij mag jezelf de moeite waard vinden om wel voor een gezonder leven te kiezen. In kleine stapjes.

Omdat we veel op de automatische piloot doen helpt het enorm om jezelf in de ochtend gerichte vragen te stellen. Schrijf ze bijvoorbeeld op een post-it en plak ze ergens waar je ze ziet. Zo plant je het actief willen van een gezondere leefstijl langzaam in je brein. 

Quote love yourselfMooie vragen om je dag mee te starten zijn: 

  • Wat ga  ik vandaag doen voor mijn gezondheid?
  • Wie wil ik vandaag zijn?
  • Waar neem ik vandaag de ruimte om aan mijn doelen te werken? 


En verbind hier een kleine concrete actie voor die dag aan. Ervaar eens hoe goed het voelt om voor je gezondheid te kiezen!
Laat jij je nog teveel afleiden door ruis? In de Transformatie Cursus bied ik jou een compleet plan van aanpak om het Lazyfitten helemaal toe te passen.