‘’Kaas is life’’ wat mij betreft. Maar de gewone 48+ kaas is er eentje die je niet te vaak wilt kiezen. Om je gezond en fit te voelen hoef jij jezelf echt geen kaas te ontzeggen. Gelukkig is er met de producten van mijn partner Milner een geweldige Eetswitch voor kaas, waardoor je er heerlijk van kunt genieten, met veel minder vet. Zo maak je bijvoorbeeld in een handomdraai lekkere gezonde tosti’s met kaas!

Al vanaf mijn jeugd ben ik dol op gezonde tosti’s. Elke week eet ik er zeker een aantal en het is leuk om te variëren. Het goede nieuws is dat je deze dus gewoon regelmatig kunt eten in een gezonde leefstijl. In deze blog heb ik mijn beste tosti tips voor je verzameld.

Tip 1: kies voor volkorenbrood

Wil je een gezonde tosti maken? Kies dan voor volkorenbrood. Volkoren is een beschermde titel die op het brood vermeld moet staan. Dan weet je dat het brood van de gehele graankorrel is gemaakt. Dat kan ook volkoren speltbrood zijn of desem. Door volkoren granen ben je langer verzadigd door de vele vezels die erin zitten. Boven de 6 gram vezels per 100 gram is je brood vezelrijk. Mijn geheime tip: je kunt je tosti voor je hem bakt even insprayen met een olijfolie-spray of bakspray, dan is hij extra knapperig en smeuïg. 

Tip 2: tosti met kaas

Een tosti met kaas is natuurlijk een echte klassieker, maar wil graag wat meer variëren? Milner heeft inmiddels een breed assortiment aan kaas, waardoor je fijn kunt afwisselen. De jonge kaas is heel geschikt voor kinderen, door de zachte smaak. Zelf vind ik de komijn en oude kaas echt heel lekker van smaak. Mijn tip voor wanneer je een tosti met kaas maakt: kies voor 30+ kaas en zorg voor variatie! 

gezonde tosti met kaas Milner

Tip 3: tosti met smeerkaas

Besmeer je tosti eens met smeerkaas. Ik gebruik hiervoor Milner Smeerkaas 20+. Dit ontdekte ik tijdens mijn studententijd toen met 4 huisgenoten de kaas altijd op ging. Smeerkaas is ook heerlijk op een tosti en die van Milner bevat 25% minder zout dan de meeste smeerkazen en is van nature rijk aan calcium. Een tosti met smeerkaas en sambal is bijvoorbeeld een mooie Lazy optie, voeg er wat plakjes tomaat aan toe en je bent klaar.

Tip 4: gezonde tosti met groenten

Wanneer je een gezonde tosti wilt maken, kun je eens wat gegrilde groenten toevoegen. Deze kun je tegenwoordig ook kant en klaar (zelfs uit de vriezer) kopen. Denk aan gegrilde paprika, courgette of aubergine. Gebakken champignons met wat knoflook zijn ook een aanrader. Verder zijn plakken tomaat en geraspte biet of komkommer ook heerlijk tussen je tosti. Weinig tijd? Eet dan wat snoepgroenten ernaast. Simpel en voedzaam. 

Tip 5: ga experimenteren met smaak

Extra smaak toevoegen aan je lekkere en gezonde tosti? Dat doe je gemakkelijk met chilivlokken, pesto, zongedroogde tomaatjes of een andere hartige smaakmaker. Een gebakken eitje op je kaas is ook verbazend lekker! Ook lekker: een laagje humus of groentespread.  Daarnaast kun je je tosti natuurlijk ook dippen in ketchup of chilisaus zonder toegevoegde suikers. Of maak zelf een lekker sausje door wat yoghurt te mengen met knoflooksaus of verse kruiden. 

gezonde tosti kimchi

Recept gezonde tosti

Naast mijn beste vijf tosti tips, deel ik ook nog graag een tosti recept met je: de kimchi tosti. Hiermee kun je meteen een aantal tips in de praktijk toepassen. Je maakt deze tosti namelijk met volkorenbrood, kaas en groenten (paprika en kimchi).

Ga jij met mijn beste tosti tips of het recept voor de kimchi tosti aan de slag? Maak dan even een foto en vergeet me niet te taggen (@lazyfitgirlmethode). Ik ben reuze benieuwd naar jouw smakelijke creaties!  


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Milner. Lees hier mijn disclaimer.